parallax background

Chichen Itza

A Cancúntól kb. 200 km-re található romváros, mely 2007 óta a világ hét új csodája közé tartozik, a maja és a tolték kultúra keveredésének legszebb példája. Chichen Itzában található Kukulkan isten híres lépcsős piramisa, az obszervatórium, a harcosok temploma és még sok más épület. Az ódon építmények között sétálva idegenvezetőnktől megtudhatjuk, hogy milyen lenyűgöző csillagászati ismeretekkel rendelkeztek a terület őslakosai, hogy hogyan éltek, és hogy milyen misztikus vallási ceremóniákat tartottak, mielőtt -javarészt a hódítók jóvoltából- eltűntek a Yucatán-félszigetről.

Az egynapos Chichen Itza Túráról


Kötelező... A legismertebb maja romváros a félsziget leghíresebb piramisával. Az egész napos program tartalmazza a transzfert a szállodától és vissza légkondicionált kisbusszal, idegenvezetést a romterületen, egy mexikói ebédet és vásárlási lehetőséget.

A kirándulás reggel korán, öt(!)-hét körül indul, mert hosszú az út. Első rövid megállónk egy pihenőhely az autópálya mellett, ahol a tiszta mosdókon kívül egy jó kis kávézó és vegyesbolt vár minket. Innen 40 perc buszozással érünk el Chichen Itza romterületéhez, ahol idegenvezetőnk másfél-két órában mutatja be a látnivalókat.

A melegtől kitikkadva jól esik a svédasztalos ebéd mellé elfogyasztott hideg ital. Az étterem csak fél órányira van Chichen Itzától, irányban már hazafelé. Ebéd után lehetőségünk van fürödni az étterem melletti cenote frissítő vízében. (édesvíz, 25 fokos). Utolsó megállónk Valladolid gyarmati kisváros, ahol egy rövid séta alatt megtekinthetjük a főteret, a templomot, a városházát és betekintést nyerhetünk egy „igazi mexikói” kisváros életébe. Innen már hazafelé vesszük utunkat, és este hat-kilenc körül már a szállodában vagyunk.

divemexico_chichen_itza_01

Chichen Itza Túra

140EUR

Mi van benne?

  • utazás kisbusszal a szállodától és vissza
  • magyar idegenvezető
  • belépők
  • svédasztalos ebéd egy itallal
  • biztosítás
  • palackos víz