parallax background

Chichen Itza

A Cancúntól kb. 200 km-re található romváros, mely 2007 óta a világ hét új csodája közé tartozik, a maja és a tolték kultúra keveredésének legszebb példája. Chichen Itzában található Kukulkan isten híres lépcsős piramisa, az obszervatórium, a harcosok temploma és még sok más épület. Az ódon építmények között sétálva idegenvezetőnktől megtudhatjuk, hogy milyen lenyűgöző csillagászati ismeretekkel rendelkeztek a terület őslakosai, hogy hogyan éltek, és hogy milyen misztikus vallási ceremóniákat tartottak, mielőtt rejtélyes módon eltűntek a Yucatán-félszigetről.

Az egynapos Chichen Itza Túráról


Kötelező... A legismertebb maja romváros a félsziget leghíresebb piramisával. Az egész napos program tartalmazza a transzfert a szállodától és vissza légkondicionált kisbusszal, idegenvezetést a romterületen, egy mexikói ebédet és vásárlási lehetőséget.

A kirándulás reggel korán, hét-nyolc körül indul, mert hosszú az út. Első megállónk Valladolid gyarmati kisváros, ahol egy rövid pihenő alatt megtekinthetjük a főtéren álló templomot, a városházát és a piac épületét. Innen 40 perc buszozással érünk el Chichen Itza romterületéhez, ahol idegenvezetőnk két-három órában mutatja be a látnivalókat.

A melegtől kitikkadva jól esik a svédasztalos ebéd mellé elfogyasztott hideg ital. Ebéd után fél óra pihenő a buszon, majd megérkezünk egy tequila készítő üzemhez, ahol megnézhetjük, hogy miből és hogyan készül ez az ital. Természetesen kóstoló is van... Innen már hazafelé vesszük utunkat, és este hét-nyolc-kilenc körül már a szállodában vagyunk.

ára magyar idegenvezetővel, kis csoporttal keddenként, min. 6 fővel
125 usd
spanyol/ angol idegenvezetéssel, nagy busszal
89 usd
divemexico_chichen_itza_01

Chichen Itza Túra

125USD

Mi van benne?

  • utazás kisbusszal a szállodától és vissza
  • magyar idegenvezető
  • belépők
  • svédasztalos ebéd egy itallal
  • biztosítás
  • palackos víz