parallax background

Egy hetes Mexikó, Belize, Guatemala

Egy hetes körutazás három országon át. Érinti a maja kultúra bölcsőjeként számon tartott Tikalt Guatemalában, Belize vadregényes barlangjait és számos spanyol gyarmati kutúrához kapcsolódó vagy természeti kincseket rejtő területet Mexikó dél-keleti részén, a Yucatan-félszigeten. A körutazás akár 2 fővel is indul tetszőleges időpontban. Ideális kisebb csoportoknak, családoknak, baráti társaságoknak. Tetszőlegesen hosszabbítható tengerparti üdüléssel.
1. nap. Érkezés Cancunba, (vagy találozó a cancuni szállodában, ha valaki korábban szeretne jönni) Szállás a cancuni reptér közelében, mert másnap reggel korán indulunk. (Fairfield by Mariott)

2. nap. Indulás a szállodából 5:30-kor! Repülés Floresbe (Guatemala), a járat 7:40-kor indul. Kb. másfél órás repülés után transzfer Yaxha maja romterületre, mely a kultúra egyik legrégebbi és legjobb állapotban megmaradt emléke. A látogatás után ebéd, majd utazás a Tikal Nemzeti parkba, szállás ott. (Jungle Lodge Hotel)

3. nap. Hajnalban Tikal romvárosba indulunk egy hosszabb sétára, majd dél körül a belizei határra mikrobusszal. Átkelés Belizebe, látogatás Chal Pech maja romterületen, késő délután megérkezünk esti szálláshelyünkre San Ignacioba. (Cahal Pech Resort)

4. nap. San Ignacio, reggeli után megnézzük a helyi leguán mentő farmot, majd tovább utazunk a mexikói határ irányába. Út közben megállunk egy barlangnál, ahol rövid séta után a dzsungelben nagy úszókgumikba ülve, a patak sodrását kihasználva csorgunk le a barlang cseppköves termein keresztül a kijáratig, ahol hamarosan újra buszra szállunk. Határ átlépés Mexikóba, hosszú, papírozás, illetékek fizetése. (Belize 20 USD, Mexiko kb. 30 USD) Esti szállás Bacalarban Hétszínű lagúnánál.

5. nap. Reggeli a szállodában, utána motorcsónak túra a lagúnán. A bacalari Hétszínű lagúna nem laguna, inkább egy édesvizű tó, melyet számtalan forrás táplál. A másfél órás csónaktúrán megismerkedünk a környék történelmével és fürödni is lehet a Kalózok csatornájánál. Utána pakolás a buszba és egy hosszabb utazásra indulunk. Első megállónk Xpujil maja romterület, ahol megnézzük az egyedülálló három tornyos épületet, majd megállunk ebédelni. Innen egyensen Campechebe, a kalózok városába utazunk, ahol az éjszakát töltjük. (Hotel Gamma Campeche Malecon)

6. nap. Campeche – Edzna- Merida. Reggeli a szállodában, majd a város szélén, a kis erődben berendezet maja történeti múzeumot nézzük meg. Innen 45 perc utazás Edzna maja romterületre, mely kevésbé ismert, de a legszebbek közé tartozik. Durván egy órás séta, majd két és fél órás utazás Meridába. Út közben megállunk ebédelni. (Hotel Gamma Castellano)

7. nap. Merida – Cuzama (cenoték) - Celestun – Merida. Merida várostól egy órányira van Cuzama település, ahol a felhagyott szizál ültetvények hajdani csille pályáin rusztikus kis lovasutakon megyünk el két cenotéhez (barlang, édesvizű tóval) ahol fürödhetünk egyet. Innen tovább utazás Celestunba, ebédelési lehetőség a tengerparton, utana másfél órás motorcsonak túra a Ria Celestun mangorve erdői között, ahol láthatunk flamingokat sok -féle vizi madarat és kis szerencsével krokodilt is. Estére visszatérünk meridai szállásunkra.

8. nap Merida – Yaxcopoil– Destileria Mayapan- kolostor Valladolidban-Playa del Carmen (vagy Cancun) Reggeli után 45 perc utazás Yaxcopoilba, mely az egyik legnagyobb es leghosszabban működő szizál feldolgozó hacienda volt. Fénykorát a XIX.-XX. sz. fordulóján élte, amikor Yucatan a rostnövényből készült termékek – első sorban kötél- exportjábol nagyon gazdag volt. Következő megállónk egy tequila készítő üzem, ahol megismerkedünk Mexikó nemzeti italának készítésével és kóstolót is kapunk belőle. Ezutan még egy gyors látogatás egy XVI. századi fereneces kolostorba, majd estére megérkezük a szabadon választott tengerparti szálláshelyünkre, ahol tetszőleges hosszúságú időt tölthetünk, de ez már nem része a körutazásnak.
divemexico_chichen_itza_01

Egy hetes Mexikó, Belize, Guatemala

2500EUR minimum létszám 10 fő ezen az áron

Mi van benne?

  • utazás mikrobusszal
  • magyar idegenvezető
  • belépők
  • Cancun- Flores repülőjegy, 15 kg csomaggal!
  • 7 éjszaka szállás két ágyas szobákban
  • reggelik