parallax background

Isla Mujeres

Isla Mujeres, vagyis az asszonyok szigete egy nyolc km hosszú, néhány száz méter széles sziget Cancúnnal szemben, mindössze 11 km-re a parttól. Az utóbbival ellentétben itt nincsenek nagy luxusszállodák, a hely megőrizte kis falusias jellegét. Nevét a déli végén fekvő kis maja templomban talált istennőt ábrázoló szobrocskákról kapta. Legszebb tengerpartja az északi végén fekvő Playa Norte, ami a hófehér homokon kívül hangulatos kis bárokkal és függőágyakkal várja az idelátogatókat.

Isla Mujeres Túra

A nők szigete, legalábbis a neve szerint Cancúnnal szemben, 11 km-re a tengeren fekszik. Katamaránnal kelünk át a szigetre, ott sznorkelezhetünk, majd megebédelünk, strandolunk, közben pedig korlátlanul fogyhat a sör és a tequila. Jó szokott lenni! Reggel 10-kor indul a hajó Cancún szállodasoráról. Ha Playa del Carmenen szállsz meg, nyolc óra körül vesz fel a busz a szállodában. Rövid vitorlázás után kikötünk egy korallszirtnél, ahol fél órát sznorkelezünk. Majd kikötünk a sziget kisvárosánál, ahol sétálhatunk a hangulatos kis utcákon, vagy egy helyszínen bérelt kismotorral vagy golfkocsival körbejárhatjuk a szigetet (nincs benne az árban, jogosítvány kell hozzá).

Találkozó ismét a kikötőben van, majd áthajózunk a tengerparti étteremhez. Itt a svédasztalos ebéd után pihenhetünk a tengerparton. Négy óra körül indulunk vissza Cancún felé. Érkezés a kikötőbe du. fél hat körül. A hajón egész nap korlátlan az italfogyasztás! Playa del Carmenről és a Maya Rivieraról a túra ára 110 EUR (+15 EUR) mely tartalmazza a transzfert a cancúni kikötőbe és vissza.

15 EUR tengeri nemzeti park illetéket legtöbb esetben induláskor a kikötőben kell fizetni! Egyeztess az idegenvezetőddel.
divemexico_snorkeling_01

Isla Mujeres

95EUR (+15 EUR)

Mi van benne?

  • sznorkelfelszerelés bérleti díja
  • idegenvezető
  • svédasztalos ebéd
  • hajón korlátlan italfogyasztás
  • biztosítás
  • tengeri nemzeti park belépő