parallax background

Tulum-Coba

Tulum városa fekvését tekintve vitathatatlanul a legszebb. A Karib-tenger hófehér homokos tengerpartja fölé magasodó sziklaszirtre épült templomai csodálatos látványt nyújtanak. A hajdani kikötő- és kereskedővárost őslakosai, a maják még a spanyol hódítók megérkezésekor is lakták. A sziklaszirten magasodó piramisok alatt megmártózhatsz a tengerben, és sütkérezhetsz a napon a fehér homokban.

Coba az egyik legrégebbi és leghosszabb ideig lakott maja település volt. Az óriásváros volt a környék közigazgatási és politikai központja, valamit fontos kereskedelmi utak kereszteződése. Coba egyik leghíresebb épülete a Nohoch Muul, azaz a nagy piramis, melyre 120 lépcsőfok megmászásával juthatunk fel. Mivel a romok több, egymástól távoli épületcsoportban találhatóak, célszerű a területet helyben bérelhető kerékpárral vagy triciklis "taxival" bejárni.

Tulum-Coba-Cenote túra


Kora reggel indulunk, először Tulumot látogatjuk meg, majd Cobát, a program tartalmaz még egy svédaszatalos ebédet és fürdést egy hűvös vizű barlangi tóban is.  az árban nincs benne:
▪borravalók
▪a romterületen a videókamera-jegy (45 peso)

120 USD

Egyéb kirándulások Tulumba

Tulum ExpresszRövid, félnapos kirándulás Tulumba. A Karib-tenger hófehér homokos tengerpartja fölé magasodó sziklaszirtre épült templomok csodálatos látványt nyújtanak. A fallal körülvett város eredeti neve "Zamas", azaz napkelte a város keleti parti elhelyezkedéséből adódik. Ha időnk engedi, lehetőség van megmártózni a tengerben közvetlenül a romok alatt, tehát ha Tulumba készülsz, ne feledd, hogy fürdőruhát is hozz magaddal! Indulás reggel a szállodából, az utazás busszal Cancúnból két órát, Playa del Carmenről egy órát vesz igénybe, a romterületet idegenvezetővel tekintitek meg, majd a délutánt már a szállodában tölthetitek.

▪utazás busszal
▪idegenvezető angol vagy spanyol nyelven
▪belépő a romterületre

57 usd

Tulum, Xel-Ha túraReggel korán (hét-nyolc körül) indul a transzfer a szállodából Tulumba, hogy a déli meleg beállta előtt élvezhessük a romok látványát idegenvezetőnk kalauzolásával. Innen busszal utazunk a Xel-Ha parkba. Egész délután all inclusive ellátás mellett vehetjük igénybe a létesítmény szolgáltatásait.
Tulum viszonylag kicsi városa közvetlenül a tengerpartra épült, ezért rendkívül látványos. A romterület látogatása után mexikói ebéddel várunk.

▪utazás busszal
▪idegenvezető angolul vagy spanyolul
▪belépő
▪all inclusive ellátás Xel-Ha parkban

169 usd
divemexico_tulum_03

Tulum-Coba-Cenote

120USD

Mi van benne?

  • utazás mikrobusszal
  • magyar idegenvezető
  • belépők
  • cenote (barlang)
  • kerékpár
  • ebéd