parallax background

cenote merülések

Cenote merülések egész évben folynak. Itt nincs szezon, az időjárás nem befolyásolja a merüléseket, a vízhőmérséklet, a látótávolság egész évben azonos. Néhány cenote esetében napsütéses időben az üregekbe beszűrődő napfény plusz látványosságot jelent, de a nélkül is fantasztikusak a helyek.

A cenote merülés a barlangok bejárati zónájában történik, ahol a víz alatti utunk során bárhol körülnézve még láthatjuk a bejáratokon át beszűrődő napfényt. A cenoték a szárazföldön (pontosabban annak a belsejében) találhatók, autóval közelítjük meg őket, így a hajózással járó tengeri betegség garantáltan elmarad. A föld alatti cseppkővilági kaland nem igényel külön képzést vagy speciális búvárminősítést.


Cavern Merülési Túra


A cavern merülési túra egész napos program, mely két merülést tartalmaz két különböző cenotében vagy egy cenote különböző részein. A merülések megkezdése előtt a búvárok részletes tájékoztatást kapnak minden tudnivalóról. A merülés kis csoportokban történik (max. négy fővel). A búvárokat képzett, barlangi búvár minősítéssel rendelkező oktatók vezetik, barlangi búvárfelszereléssel. A búvárok a szokásos nyíltvízi felszerelést és egy lámpát használnak. A merülések között szendvicsek, hideg üdítők állnak a vendégek rendelkezésére. Visszaérkezés a szállodába délután négy körül.

▪100+ méter látótávolság édesvízben
▪bejárati napfény látótávolságon belül
▪max. 15 méteres mélység
▪állandó 24-25°C-os vízhőmérséklet
▪nincs áramlás, hullámzás
▪képződményekben gazdag, tágas járatok
▪az időjárás nem befolyásolja a merülést

Cavern Merülési Túra

189EUR

Mi van benne?

  • utazás kisbusszal a szállodától és vissza
  • merűlésvezető
  • belépők
  • szendvics
  • palack, levegő, ólom
  • biztosítás
  • palackos víz

Érdemes tudni!

A merüléseken minden olyan búvár részt vehet, akinek minimum kezdő (nyíltvízi búvár) végzettsége és tíz merülése van, amiből az utolsó egy éven belül történt. Fontos, hogy a búvárok lebegőképessége jó legyen. Gyakorlatlan búvárok fel-le liftezése az aljzati üledék felkavarodásához, illetve a képződmények letöréséhez vezethet!