cápás merülések

A nyári cetcápa-szezon májustól szeptember közepéig tart, de legnagyobb valószínűséggel júliusban és augusztusban láthatod őket. Cancúntól északra, a Contoy-sziget mellett vagy az Isla Mujeres mögötti nyílt tengeren tartózkodnak hónapokon át. Bikacápákat télen láthatsz Playa del Carmen közelében.

Bikacápák

Bikacápákkal merülhetsz télen Playa del Carmen közelében. A lenyűgöző ragadozóhalak hosszú vándorútjuk téli pihenőjét itt töltik a Cancún közeli vizekben. December közepétől egészen márciusig a város melletti üdülőközpont partjai közelében merülhetsz velük.

Az általánosságban veszélyesnek tartott, nagytestű cápák valójában ártalmatlan, kíváncsi állatok. A búvárok 20-25 méter mélyen a homokba térdelve nézhetik, ahogy a gyakran háromméteres ragadozók elfogyasztják az “ajándékba” kapott friss halat. A merülőhely mindössze tízpercnyi hajóútra van a búvárbázistól.

A merüléshez külön képzettség vagy védőfelszerelés nem szükséges. Az elmúlt években sok ezer búvárnak nyújtottak életre szóló élményt.

Etetős merülés 180 EUR, nem etetős merülés 90 EUR-tól.

Az etetős merülésnél NEM te eteted a cápákat… A merülések a tengeren zajlanak, nem medencében, az állatok nincsenek odalácolva. Érdemes a merülés előtt megérdeklődni, hogy miket láttak mások az előző napokban (vannak cápák vagy nincsenek) és ez alapján foglalni.

Cetcápák

A nyári cetcápa-szezon májustól szeptember közepéig tart, de legnagyobb valószínűséggel júliusban és augusztusban láthatod őket. Cancúntól északra, a Holbox-sziget mellett vagy az Isla Mujeres mögötti nyílt tengeren tartózkodnak hónapokon át. Az elmúlt években a helyi természetvédelmi hatóság munkatársai több alkalommal naponta 400-nál is több egyedet számoltak össze. Egy “normál jó napon” 40-50 állatot láthatsz. Kis szerencsével mantákkal is találkozhatsz.

A cetcápákkal csak sznorkelezni lehet, a készülékes merülés az állatok védelme szempontjából nem engedélyezett. A gyakran 15-17 méter hosszú, óriási halak teljesen ártalmatlanok, hiszen planktonokkal táplálkoznak. A hajók Cancun északi részéről futnak ki, hajós utazás általában egy- másfél óra.

A túra transzferrel 195 EUR + 15 EUR nemzeti park illeték