cápás merülések

A nyári cetcápa-szezon májustól szeptember közepéig tart, de legnagyobb valószínűséggel júliusban és augusztusban láthatod őket. Cancúntól északra, a Contoy-sziget mellett vagy az Isla Mujeres mögötti nyílt tengeren tartózkodnak hónapokon át. Bikacápákat télen láthatsz Playa del Carmen közelében.

Bikacápák

Bikacápákkal merülhetsz télen Playa del Carmen közelében. A lenyűgöző ragadozóhalak hosszú vándorútjuk téli pihenőjét itt töltik a Cancún közeli vizekben. December közepétől egészen márciusig a város melletti üdülőközpont partjai közelében merülhetsz velük.

Az általánosságban veszélyesnek tartott, nagytestű cápák valójában ártalmatlan, kíváncsi állatok. A búvárok 20-25 méter mélyen a homokba térdelve nézhetik, ahogy a gyakran háromméteres ragadozók elfogyasztják az “ajándékba” kapott friss halat. A merülőhely mindössze tízpercnyi hajóútra van a búvárbázistól.

A merüléshez külön képzettség vagy védőfelszerelés nem szükséges. Az elmúlt években sok ezer búvárnak nyújtottak életre szóló élményt.

Etetős merülés 180 USD, nem etetős merülés 90 USD.

Az etetős merülésnél NEM te eteted a cápákat… A merülések a tengeren zajlanak, nem medencében, az állatok nincsenek odalácolva. Érdemes a merülés előtt megérdeklődni, hogy miket láttak mások az előző napokban (vannak cápák vagy nincsenek) és ez alapján foglalni.

 

Cetcápák

A nyári cetcápa-szezon májustól szeptember közepéig tart, de legnagyobb valószínűséggel júliusban és augusztusban láthatod őket. Cancúntól északra, a Holbox-sziget mellett vagy az Isla Mujeres mögötti nyílt tengeren tartózkodnak hónapokon át. Az elmúlt években a helyi természetvédelmi hatóság munkatársai több alkalommal naponta 400-nál is több egyedet számoltak össze. Egy “normál jó napon” 40-50 állatot láthatsz. Kis szerencsével mantákkal is találkozhatsz.

A cetcápákkal csak sznorkelezni lehet, a készülékes merülés az állatok védelme szempontjából nem engedélyezett. A gyakran 15-17 méter hosszú, óriási halak teljesen ártalmatlanok, hiszen planktonokkal táplálkoznak. A hajók Cancun északi részéről futnak ki, hajós utazás általában egy- másfél óra.

A túra transzferrel Cancunból 150 USD, Playa del Carmenről 180 USD