nyíltvízi merülések

Nyíltvízi merülések

Cancun, Playa del Carmen és Cozumel

Cancunban és Playa del Carmenen a programok reggel kilenc körül és délután kettő körül indulnak a búvárbázisról. A cancuni merülesek a szállodasor és a vele szemben levő Isla Mujeres szigete között húzódó több mint húsz korallszirt egyikén zajlanak. Délután kettő körül érünk vissza a bázisra.

Partenerbázisunk segítségével Playa del Carmenről is merülünk a hét minden napján – ha az időjárás engedi. Találkozó kilenckor a bázison, a merülőhelyek a parttól mindössze 10-20 percnyi hajóútra vannak, a két merülés között a hajón maradunk, délután 1-2 körül újra a parton vagyunk. Itt is van lehetőség délután is merülni, érdemes tájékozódni az időjárásról, hogy mikor jobb.

▪két áramlásos merülés hajóról

▪palack, ólom

▪merülésvezető

▪max. 30 méteres mélység

▪ivóvíz

▪nemzeti parkba belépő

A merülés ára nem tartalmazza a transzfert a bázisra, a búvárfelszerelés bérleti díját és a borravalókat.

Két merülés 80 USD- tól

Cozumel

A világ egyik leghíresebb merülőhelye, sajnos ma már inkább arról híres, hogy milyen volt, és nem arról, hogy most milyen. A sok trópusi vihar erősen megcibálta a zátonyt, de így is nagyon szépeket merülhetünk a fal mellett, mely része a világ második leghosszabb korallzátonyának. Egész napos kirándulások Cozumelre két merüléssel Cancúnból vagy Playa del Carmenről, vagy gyors hajóval Playa del Carmenről egyenesen a cozumeli korall szirtekhez.

▪transzfer a szállodából a kikötőbe

▪kompjegy Cozumelre

▪idegenvezető

▪két áramlásos merülés hajóról

▪palack, ólom

▪merülésvezető

▪max. 30 méteres mélység

▪ivóvíz a hajón

140 USD Playa del Carmenről, 180 USD Cancunból

A merülésre jelentkezéskor búvárigazolvány felmutatása szükséges.

A merülésekhez felszerelés bérelhető a helyszínen. Felszerelés iránti igényedet lehetőség szerint előre jelezd e-mailben.

Mindenhol 12 literes, alu palackokat használunk, ha esetleg nagyobbat szeretnél, ezt is írd meg. A víz a téli hónapokban sem igen hűl 26°C alá, de ilyenkor az esetleges borús, szeles idő miatt inkább öt mm-es, hosszú ruhát javaslunk. Nyáron egy három mm-es shorty is elég, hacsak nem vagy rendkívül fázós.

Nitrox van mindhárom helyszínen. Ha szükséged van rá, kérlek jelezd előre.