sznorkelezés

Fedezd fel a víz alatti világot anélkül, hogy nehéz felszerelést kéne cipelned, vagy hosszú oktatásokon kéne részt venned. A vízfelszínen mentőmellényben lebegve maszkkal a fejeden, légzőcsővel a szádban csodálhatod a színes halakat vagy a barlangokban a cseppköveket.

Ehhez a tevékenységhez semmilyen tanfolyam vagy képzés sem szükséges, a csoportvezető néhány apró tippel ellát, mielőtt vízbe ugrasz, hogy még élvezetesebb legyen. A szervezett sznorkeltúrákon gyakorlott életmentők felügyelik a vízben úszkálókat, az esetleg elfáradt emberek a felszínen lebegő bójákba kapaszkodva pihenhetnek. Az általunk szervezett programokon a következőkben sznokelezhetsz a Yucatán-félszigeten:

  • dzsungeltúra, avagy motorcsónakázás Cancúnban a lagúnán
  • vitorlás katamarán túra az Isla Mujeres szigetre
  • hajós sznorkeltúra Puerto Morelos korallszirtjeihez
  • cenote (barlang) sznorkelezés kristálytiszta édesvízben, cseppkövek között
  • hajós sznorkeltúra Cozumel szigetére

Sznorkelezés?

Magyarul gyakran szabadtüdős búvárkodásnak szokták nevezni, bár nem igazán az. A szabadtüdős búvárok elvetemült emberek, akik nagy mélységekbe úsznak le egy levegővel légzőkészülék segítsége nélkül, és ez komoly felkészültséget igényel. Ezzel szemben a sznorkelezés rendkívül könnyű, szórakoztató tevékenység: maszkkal (búvárszemüveg, hallátó, ablak) az arcodon, légzőcsővel (pipa) a szádban, uszonnyal (békaláb, kacsatalp) a lábadon, és ha úgy kívánod – vagy ha a helyi szabályok megkövetelik – mentőmellényben a vízfelszínen lebegve csodálod a víz alatti élővilágot.